Bert Wollants na bocht van De Croo over kernenergie: “Hij is verantwoordelijk voor verspilling van kostbare tijd”

Door Bert Wollants op 29 november 2023
Bert Wollants

In een ommezwaai verkondigde premier Alexander De Croo gisterenavond dat de volgende regering moet overwegen om Doel 4 en Tihange 3 twintig jaar langer open te houden. Hij oppert zelfs een nieuwe levensduurverlenging voor Tihange 1, al moet volgens hem de volgende regering dat maar regelen.

Kamerlid Bert Wollants trapt er niet in: “Ironisch genoeg komt deze uitspraak van dezelfde man die jarenlang de deur naar het openhouden van kerncentrales resoluut dicht hield en ze categoriseerde als ‘oude rommel’. En dan heb je nog de kostbare tijd die de regering-De Croo verspilde om onze kerncentrales een langere levensduur te bieden en daarmee de toekomstige bevoorrading te garanderen.”

Loze politieke woorden

Wollants beschouwt dit dan ook als loze politieke woorden waarmee De Croo vooral de hete aardappel naar de volgende regering schuift. “En wie weet is het dan te laat om nog te onderhandelen met Engie. In dat geval is zijn verantwoordelijkheid tegenover onze bevolking verpletterend.” Ondertussen communiceert Engie alvast dat men een verlenging van Tihange 1 onmogelijk acht.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is